Τηλ. +30 23310 51909 | Κιν. +30 6936 839999|info@agroktimavougiouka.gr

Φυλές

Permalink Gallery

Belgian Blue

Belgian Blue

Η φυλή έχει τις ρίζες της στο κεντρικό Βέλγιο του 19ου αιώνα και προέρχεται από διαστάυρωση των ντόπιων βοοειδών με τη φυλή Shorthorn από την Μ. Βρετανία και τη φυλή Charolais.

Είναι επίσης γνωστή και ως Belgian Blue-White, Belgian Blue Pied, Belgian White Blue και Blue Belgian. Ονομαζεται έτσι λόγω του χαρακτηριστικού παρδαλού γκρί χρώματος […]

Permalink Gallery

Simmental

Simmental

Έλαβε το όνομα της από την κοιλάδα του Simme, του καντονιού τη Βέρνης της Ελβετίας.

Απο τον Μεσαίωνα οι ελβετοί εκτροφείς εξήγαγαν βοοειδή προς τις γειτονικές χώρες. Στη Γαλλία αντιπροσωπεύουν το 10.7% του βόειου πληθυσμού, στην Ελβετία το 49%, στη Γερμανία το 31%, στην Τσεχία & Σλοβακία το 60% στην Πολωνία το 6%, στη Ρωσσία […]

Permalink Gallery

Blonde D’ Aquitaine

Blonde D’ Aquitaine

Η φυλή δημιουργήθηκε μετά το ΄Β Παγκόσμιο πόλεμο στη Ν.Δ. Γαλλία. Αρχικά διασταυρώθηκε με τη φυλή Σιόρτχορν, μετά με την Σιαρολαίζ και τελος με τη Limousin. Λόγω της υψηλής αυξητικής ικανότητας σε συνδιασμό με την ανθεκτικότητα και την πολύ καλή ποιότητα του σφαγίου, θεωρείτε σήμερα από πολλούς η καλύτερη κρεατοπαραγωγική φυλή.

Η φυλή Blonde D’ […]

Permalink Gallery

Aubrack

Aubrack

Τα Aubrack είναι παλαιά Γαλλική φυλή με ιστορία 150 ετών. Είναι ανθεκτική σε ασθένειες, έχουν μακροζωία και εύκολη αναπαραγωγή. Εκτρέφονται περισσότερο για το κρέας τους.

Permalink Gallery

Charolais

Charolais

Η φυλή Σιαρολαίζ δημιουργήθηκε στην περιοχή Charolais, βορειοδυτικά των κεντρικών όρων της Γαλλίας. Προέρχεται από μια τοπική ράτσα που έχει συγγένεια με την φυλή Σίμμενταλ.  Είναι φυλή καθαρά κρεατοπαραγωγική και φτάνει σωματικό βάρος 1200 κιλά.

Permalink Gallery

Limousin

Limousin

Η φυλή Limousin δημιουργήθηκε στο νοτιοδυτικό τμήμα των κεντρικών όρων της Γαλλίας. Συγκριτικά με τη φυλή Σιαρολαίζ είναι πιο μικρόσωμη και τα άκρα κατα πολύ λεπτότερα.
Η φυλή Λιμουζίν είναι ανθεκτική ως προς τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες και τις περιόρδους μειωμένης διατροφής. Είναι ελαφροκόκκαλη και γι αυτό επιτυγχάνει υψηλότερες αποδόσεις σφαγίου έναντι των άλλων φυλών.